Året är 2014.

2014 startade Marcus Rönnmark på nytt upp Lidingö Fäktklubb (ursprungligen etablerad 1979). Idag driver han klubben och är dessutom engagerad som ledare och tränare på olika nivåer inom fäktsporten. Marcus är vid sidan av sin roll på klubben ordförande i Stockholms Fäktförbund och marknadschef för Svensk fäktning (Svenska Fäktförbundet, SvFF). Tidigare uppdrag inom fäktsporten: ledare för damlandslaget i värja, grundare och tävlingsorganisatör av bland annat St:Erikscupen, som idag är Sveriges största barn- och kadettävling med över 200 deltagare per tävling.

Om Fäktmästare Marcus.

Marcus började fäkta 1974 på Djurgårdens Fäktförening för den legendariska fäktmästaren Dr Béla Rerrich). Marcus var som aktiv framgångsrik och blev bland annat flerfaldig svensk mästare för juniorer i lag och var medlem i svenska junior-/seniorlandslaget med ett antal världscupsfinaler på meritlistan. Marcus har deltagit i EM (individuellt och lag) och är nordisk mästare individuellt.

Marcus är utbildad Maitres d'Armes Epee (Fäktmästare) vid FIE Coaching Academy och University of Physical Education i Budapest. Där studerade Marcus även idrottspsykologi, pedagogik, fysiologi, utbildningsmetodik och strategisk ledning.

Utbildningen är officiellt godkänd av ungerska undervisningsministeriet vilket ger ett internationellt konvertibelt fäktmästardiplom.

Marcus har även genomgått hela Svenska Fäktförbundets (SvFF) och Svenska Riksidrottsförbundets (RF) utbildningsprogram för fäktinstruktörer.

 
reportage_SvD.jpg
 
lö-magasin.jpg
GustafKanngard-forberedelser.jpg