Organisation och vision

På Lidingö Fäktklubb arbetar vi genomtänkt och långsiktigt. Inget får lämnas åt slumpen. Meningen med vår verksamhet är att vi själva ska må bra och utvecklas och världen omkring oss ska bli lite bättre.

Vision: på alla områden Sveriges bästa fäktklubb.
Vi ska driva Lidingö Fäktklubb på ett mer genomtänkt sätt, där inget lämnas åt slumpen och på så sätt uppnå mer än vad konkurrenterna gör.

Värderingar: hållbarhet över tid.
Långsiktighet framför kortsiktighet. Inga genvägar! Meningen med vår verksamhet är att vi själva ska må bra och utvecklas och världen omkring oss ska bli lite bättre.

Etik och moral.
Fair play och sunda värderingar, båda mänskliga och idrottsliga. Vi ska skapa sunda världsmedborgare.

Sammanhållning.
Alla bidrar och tillsammans blir vi bättre.

Mål.
Målet är att få allt fler ungdomar att växa med fäktningen för att efter ungdomsåren fortsätta med idrotten antingen som motionär eller som tävlingsfäktare, ett intresse som varar livet ut! Vi har även som målsättning att få fler vuxna att upptäcka vilken fantastisk motionsform fäktning är.

Alkohol- och drogpolicy.
Riksidrottsförbundets (RF) idéprogram Idrotten slår fast att svensk idrott genom sin verksamhet vill medverka till en positiv utveckling i samhället och aktivt ta ställning mot det som är dåligt och nedbrytande. Lidingö Fäktklubb ställer sig helt bakom riktlinjerna för den alkohol- och drogpolicy som RF tagit fram för alla anslutna föreningar. I vissa delar har vi antagit Svenska Fäktförbundets än striktare formuleringar för eventuellt alkoholintag av vuxna medföljande ledare/föräldrar. Vi uppmanar föräldrar och aktiva att ta del av den (länk finns här) och vi informerar i samband med föräldramöten och individuella utvecklingssamtal med de aktiva.

Utdrag ur belastningsregistret.
På Lidingö Fäktklubb har vi som policy begära utdrag ur belastningsregistret från alla våra tränare och ledare.

 

 
varjor-vagg_bluish.jpg
tavla-utfall_bluish_02.jpg

Styrelse

styrelse_montage_2019.jpg

Tränare

tranare_montage_2019.jpg

Domare

domare_montage.jpg